Et nytt år er i gang og mange går kanskje med tanker om å fornye hjemmet i disse dager. Av denne grunn tok vi turen innom Bohus Hønefoss for å bli litt klokere på hva vi kan forvente av 2018 når det kommer til interiør- og møbeltrender.

Tekst/Foto: Lars-Johan Solheim Grann

Merete Granum og Lilia Bay som jobber i møbelhuset mener at de har sett en tendens mot en mer dempet stil, men samtidig en økt etterspørsel etter mer farger.

– Det virker som vi er ferdig med den verste blingen og det pompøse. Nå er det mer rolige former og linjer som gjelder, og vi holder oss fortsatt til en nordisk stil, forteller Merete Granum.

– Men det har blitt mer farger. Folk er litt lei av gråtoner, og ønsker litt mer farger i tilværelsen, sier Lilia Bay.

Fargene spenner over hele fargesirkelen. Blått, grønt, gult og rødt med alle sine mellomtoner. Nyansene er lyse, noen ganske klare, men hovedvekten er på de dempede. Det er et harmonisk samspill mellom farger og tekstur på materialet i tekstiler, tapet og tre som skaper en behagelig helhet.

– Og velurtrenden har kommet for fullt. Det slitesterke og vakre stoffet har blant annet inntatt soverommet med sine mange forskjellige farger og nyanser, sier Granum.

  Lilia og Merete hjelper deg med å finne dine favoritter hos Bohus

 

Sofa med personlig stil

Den nye fargetrenden setter også spor når kundene skal velge det møbelet som ofte blir det mest dominerende møbelet i en stue, sofaer. Og handler du sofa hos Bohus står du fritt til å tilpasse sofaen i henhold til dine ønsker, din stil og fargepreferanser.

– Mange av sofaene du finner i utstillingen her er bare eksempler på hvordan de kan se ut. I realiteten kan du endre fasong, form, farger, type ben, og så videre, akkurat etter eget ønske. Det gjør at du kan designe din egen drømmesofa og få akkurat den stilen du ønsker, forteller Lilia Bay.

– Ja, og nå tør folk å bevege seg utenfor det gråblå området. Senest for noen uker siden solgte jeg en knallrød sofa, legger Merete Granum til.

Magefølelsen viktig

Interiørtrender, som andre trender, speiler tiden vi lever i. Og trendene kan være nyttige for å få inspirasjon og finne ut hva en selv liker. Men til syvende og sist er det magefølelsen som bør avgjøre hva du ender opp med

                             

 

– Våre kunder er kanskje litt trauste og hiver seg sjeldent over trendene med en gang de kommer. De er gjerne litt avventende, sier Merete Granum.

– Derfor er det stor forskjell på hva du finner i varehuset vårt og for eksempel på Skøyen. Men slik skal det være, vår butikk er full av møbler og inspirasjon som er tilpasset våre kunder. Vi er opptatt av å ha en inspirerende butikk som kan bidra til at kundene våre kan skape sin personlige stil, fortsetter hun.

– Kanskje det er det som kjennetegner våre kunder mest, at de nettopp er ute etter å finne sin personlige stil, en stil som ikke preges av de altfor hyppige trendskiftene. Og det er jo trendy i seg selv, fastslår Lilia Bay.