Tekst: Lars-Johan Solheim Grann - Foto: Hønefoss Vaktselskap

– Kjøper man en boligalarm av oss i dag, så får man en sentralenhet som fungerer som en inngangsport for en rekke produkter og tjenester, forteller Fredrik Spanjor som er daglig leder i Hønefoss Vaktselskap.

Dette gir vaktselskapet mulighet til å tilby alt fra ekstra trygghet i hverdagen til smarthusteknologi styrt av din egen mobiltelefon.

– Kjerneproduktet vårt er fortsatt innbruddsvarsling og brannvarsling med vekterutrykning, men vi opplever at kundene i større grad etterspør andre typer tjenester og funksjoner i kombinasjon med boligalarmen, forteller Spanjor.

Flere ønsker kameraovervåkning

Han trekker blant annet frem kameraovervåkning som et produkt som øker i popularitet.

– Kameraovervåkning for enebolig er noe helt annet enn det var for tre til fire år siden. Teknologien har blitt bra og billig, og kunden har selv muligheten til å logge inn i appen på mobilen og se hva som foregår i gårdsplassen eller i stua når man ikke er hjemme, forklarer Spanjor.

I tillegg er det ifølge Spanjor enkelt å montere og komme i gang.

– Dagens kameraer er trådløse og drevet av oppladbare batterier, noe som betyr at det er enkelt å montere selv. Det eneste man må passe på er å lade kameraene med jevne mellomrom, og om man monterer kamera utendørs så må man forsikre seg om at man kun filmer på egen eiendom, forklarer han.

Smartere hus

Alarmsystemet kan også kombineres med en rekke smarthusprodukter. For eksempel kan man velge å installere en elektronisk dørlås eller smartplugger som man kan sette rett inn i stikkontakten.

– Elektroniske dørlåser er veldig praktiske. Man slipper å tenke på nøkler, man kan gi tidsbegrenset tilgang til andre slik som håndverkere, og man kan enkelt koble dette opp mot alarmsystemet og mobilen, forklarer Spanjor.

Smartplugger er som det ligger i navnet en liten plugg som settes mellom stikkontakten og det elektriske apparatet. Det er derfor enkelt å installere og gir deg mange nye muligheter.

– Med en smartplugg kan du sjekke om kaffetrakteren er av, du kan slå lys av og på, du kan sjekke temperaturen, og du kan legge inn tidsstyringer, alt fra en og samme app.

Ekstra trygghet i hverdagen

Som følge av fleksibiliteten som ligger i alarmsystemet Hønefoss Vaktselskap leverer, så har de også lansert en ny type tjeneste som de kaller assistansealarm.

– Dette er kanskje det vi har merket en tydelige økende interesse for. Assistansealarmen kan man ha som et alenestående produkt, eller man kan ha det i kombinasjon med innbrudds- og brannalarmen. Kort fortalt består det av en liten sender som kunden har på seg, for eksempel i beltet. Og skulle det skje noe, så kan man trykke på knappen, og det vil komme en vekter på døra i løpet av kort tid, forklarer Spanjor.

På mange måter kan assistansealarmen ses på som en trygghetsalarm for friske eldre sier han.

– Det er helt klart en tjeneste som gir en ekstra trygghet i hverdagen. Det er svært enkelt i bruk og om man skulle havne i en situasjon hvor det blir nødvendig å trykke på knappen, så koster det ingenting å få besøk av vekteren vår, forsikrer han.

Ringbos medlemmer har egne priser hos Hønefoss Vaktselskap. Les mer her.