– Etter at vi tok over nabolokalet og slo ut veggen, så har vi vel fått nærmere 600 ekstra kvadratmeter i første etasje, og det har vi nå fylt opp med julevarer, forteller Benedicte Rikardsen med dårlig skjult entusiasme.

Hun er daglig leder i butikken, og når Ringbo-magasinet besøker henne i begynnelsen av november er hun allerede klar for årets julehandel.

- I fjor kom julevarene fryktelig sent, så i år har vi helgardert oss, og fylt opp i god tid. Og jeg merker at folk allerede nå begynner å bli klare for jul, sier hun.

Noe for enhver smak

Om du er tilhenger av den klassiske stilen med toner av rødt, grønt og gull, eller om du foretrekker den nordiske stilen med dempede farger og naturmaterialer. Bohus har noe for enhver smak.

– Utvalget er stort, og vi har noe for alle, men det er klart at den klassiske stilen dominerer selv om den nordiske stilen har blitt stor på julepynt. Blant annet har naturlige produkter av tre kommet for fullt, forteller Rikardsen.

For selv om julen kanskje er den tiden i året som er mest knyttet til tradisjoner og nostalgi, så merker Rikardsen at trendene også påvirker folks valg av juledekorasjoner.

– Kundene er mer bevisste og har blitt mer opptatt av miljø og bærekraft. Og de velger kvalitetsprodukter laget av naturlige materialer, fremfor rimeligere produkter med syntetiske materialer, forklarer hun.

Årets gavetips

På spørsmålet om hvilke produkter butikksjefen tror vil havne under flest juletrær i år, trekker hun frem tre produkter.

– Uglefigurene fra den danske designeren Andersen tror jeg vil bli en favoritt for mange. Det er flotte figurer i massiv eik, som har hentet inspirasjon fra naturens fugleliv. Og personlig syns jeg de har et veldig morsomt og oppmerksomt utseende, sier hun.

For de som er glade i levende lys, så er butikken full av flotte lysestaker som kan pynte opp i vinduskarmer og på festpyntede bord, men butikksjefen har en klar favoritt som hun tror vil havne i manges handlekurver i førjulstiden.

– Jeg har blitt veldig glad i Vera lysestake fra Magnor. Det er en lysestake som er designet av interiørdesigneren Halvor Bakke, og det er et håndlaget produkt i ekte krystall som er skinnende vakker og blir et glitrende midtpunkt i hjemmet, forklarer hun.

Kathrine Sørland sitt ullpledd trekkes også frem som et trygt valg.

– Ull går aldri av moten, og et godt og varmt ullpledd er noe alle har bruk for. Ullpleddene fra Kathrine Sørland er designet for kos og komfort, samtidig som de er lekre å se på. Det er rett og slett skikkelig mykt og digg, avslutter hun.