Jens Veiteberg, daglig leder i Ringbo BBL innledet om prosjektet Sundgata Terrasse der boligbyggelaget har kjøpt åtte leiligheter til formålet.

Dagens skattelov begrenser i praksis andelen «leie til eie»-boliger i et boligselskap til 15 prosent. En lovendring som skal øke grensen til 30 prosent er nå på høring. Ringbo er sammen med NBBL er glade for at regjeringen ønsker mer bruk av alternative eiermodeller og gjør tilpasninger i regelverket slik at enda flere kan oppnå boligdrømmen gjennom Leie-før-Eie og tilsvarende løsninger.

Regjeringen ønsker videre å legge til rette for at kommunene kan kreve at en viss andel av boligene i nye prosjekter skal tilbys som Leie-før-Eie boliger eller tilsvarende for å gjøre det lettere for førstegangskjøpere å komme inn på boligmarkedet.

TV2 lagde reportasje

Evy Therese Tveit Faarlund, førstegangskjøper og på søkerlista til en 2-roms leilighet i Sundgata. I samtale med statsminister Erna Solberg og kommunalminister Nikolai Astrup delte Faarlund fra situasjonen som førstegangskjøper og hvilke utfordringer boliglånkravene gir.

Seansen ble sendt på 18.30-nyhetene på på TV2 torsdag 12. august og du kan se reportasjen i TV2s nyhetsarkiv: TV2 torsdag 12. august.

Eller på Ringbos Facebook-side: