Selskapet som produserer kvalitetskjøkken på Tyristrand, har spesialisert seg på å levere til privatpersoner og store byggeprosjekter i Ringeriksregionen. Og daglig leder Frode Tangen mener at mye av suksessen skyldes fleksibiliteten og evnen bedriften har til å snu seg rundt og raskt gjøre tilpasninger når det er nødvendig.

– Vi er en lokal kompetansebedrift som kan kjøkken, og det er stadig flere utbyggere og snekkerfirmaer som velger oss, nettopp fordi vi har lokal produksjon og kort vei fra lager til kunde, forklarer han.

Full kontroll over kvaliteten

Alle skrog og fronter til kjøkken, bad og garderobe blir satt sammen på fabrikken på Tyristrand. Det gjør at Nybo har full kontroll på kvaliteten. I tillegg har bedriften en innkjøpsmetode som gjør at de kan konkurrere på pris.

– Gjennom å kjøpe alt direkte fra leverandører i utlandet, uten fordyrende mellomledd, får vi et fortrinn i markedet. I tillegg har vi en fordel av at vi er en frittstående bedrift uten noen kjedetilknytning, som kan velge fritt blant en rekke ulike leverandører, sier Tangen.

Dette gir Nybo en bedre kontroll over verdikjeden og bidrar til at de har varene på lager til rett tid.

– Spesielt tilgjengelighet på varer har vært en utfordring de siste årene. Kombinasjonen av pandemi og krig har ført til leveringsproblemer over hele linja, og vi har vært nødt til å gjøre større innkjøp for å fylle opp lageret slik at vi er i stand til å levere, forteller Tangen.

Kort vei fra tegning til ferdig kjøkken

Veien til et nytt kjøkken starter ofte med at kunden kommer innom det store utstillingslokalet på Tyristrand, og finner et kjøkken som faller i smak. Deretter starter prosessen med å tegne og planlegge det nye kjøkkenet.

– Når en kunde besøker oss får de personlig kontakt med en av våre dyktige kjøkkenkonsulenter. Dette er en person som vil følge kunden gjennom hele prosessen, og svare på spørsmål og veilede underveis. Dette sikrer at kunden får en best mulig løsning innenfor de rammene som de har, forklarer Tangen.

Kjøkkenkonsulentene er fagfolk som kan kjøkken, og de er gode på å finne gode og smarte løsninger, sier Tangen.

– Etter at konsulenten har tegnet ut et kjøkken som kunden er fornøyd med. Blir tegningene sendt over til produksjonen, og etter seks ukers tid er det klart for levering, forklarer han.

Egne kjøkkenmontører

Det at Nybo også benytter egne kjøkkenmontører bidrar til at de har en unik mulighet til å snu seg rundt og finne løsninger, dersom noe har blitt feil.

– Det er ikke alltid kartet stemmer med virkeligheten. Noe som kanskje spesielt gjør seg gjeldene i nye boligprosjekter, hvor kjøkkenet er tegnet ut fra plantegninger som kan endre seg underveis. Da er det godt å vite at våre montører er svært dyktige. De kjenner produktene våre ut og inn, og kan kjapt finne løsninger, forteller Tangen.

Og takket være den lokale produksjonen, er det enkelt å få rettet opp i ting med en gang.

– Vi er ekstremt tilpasningsdyktige, og kan snu oss rundt og produsere det som trengs for at kjøkkenet skal bli komplett på kort tid. Dermed blir det ikke et stort opphold i monteringen, noe som er spesielt viktig for utbyggere som må forholde seg til stramme tidsplaner og risikoen for dagbøter, sier Tangen.

 

Medlemstilbud hos Nybo Kjøkken

5 % rabatt på møbeldel til kjøkken

5 % rabatt på garderobe

Les mer om Nybo Kjøkken