Banner Minimer

  Minimer
Trygg ferie med medlemsfordeler

Som medlem i Ringbo får du muligheten til å sikre deg en trygg ferie til medlemspris. Ta med deg familien og nyt livet på reisefot uten å bekymre deg for eventuelle uhell eller skader som kan skje.

Tekst: Marta Holstein-Beck    Foto: Gettyimages, nyebilder.no

Mange har startet planleggingen av sommerferien. Er du medlem i Ringbo, kan du sikre deg avtaler som gjør ferien din tryggere.

­Vi vet at våre medlemmer ønsker seg tilbud på reiserelaterte tjenester. Derfor tilbyr vi mulighet til å bestille reiser til gode priser. I tillegg har vi knyttet til oss seriøse og trygge leverandører som kan tilby kredittkort og forsikring med gode betingelser.

Vi har samlet en rekke råd og tips fra Ringbos samarbeidspartnere, som kan gjøre det enklere for deg å sikre at du og familien får en trygg ferie.   

                                         

Få oversikt over utgiftene

Mange forbrukerrådgivere trekker frem bruk av kredittkort på reise som den tryggeste måten å betale på.

– Fordi kredittkortselskapet tar risikoen for betalingen av kjøpet frem til du som kunde betaler i etterkant, betyr det at konsekvensene for deg som privatperson blir mindre. Dersom selskapet du bestiller en reise hos for eksempel går konkurs, eller du blir utsatt for svindel, er det kredittkortselskapet som ordner opp, forteller Melita Ringvold, pressekontakt i EnterCard som tilbyr Kredittkort for medlemmer.

Hun sier EnterCard også bruker avanserte systemer for å overvåke mistenkelige transaksjoner og motvirke svindel.

Mange tenker at de ikke har oversikt når de bruker kredittkort, og synes det er dumt å få en faktura på det de har kjøpt i ettertid, men i forbindelse med ferie kan det være ganske så smart.

– Du får en detaljert faktura over alt du har kjøpt i løpet av ferien, og får en bedre oversikt over hva alt har kostet. Dessuten får du nå også god oversikt på daglig basis med vår nye app. Den viser deg, umiddelbart etter kjøpet, hvor mye du har brukt i norske kroner. En smart ting dersom du handler med utenlandsk valuta, forklarer Ringvold.

                                         

Riktig forsikret på reisen

Har du Kredittkort for medlemmer, får du fra i år også en reiseforsikring inkludert med i kortet. Den gjelder dersom du betaler minst halvparten av reisekostnadene med kortet, og dekker deg og alle i familien under 21 år, eller tre medreisende.

Vi anbefaler at du har helårs reiseforsikring i tillegg til dette. Den gjelder i det du går ut døren hjemme og ellers på alle reiser du foretar gjennom hele året. 

Ved å ha to reiseforsikringer, kan du få høyere erstatning for skader. Da er det i så fall viktig at du informerer forsikringsselskapene dine om at du har både en helårs reiseforsikring og forsikring på kredittkortet ditt. Hvis ikke kan du risikere å få dobbelt utbetalt, og bli bedt om å tilbakebetale i etterkant.

Fra i år blir reiseforsikringen til Forsikring for medlemmer oppgradert ved at erstatningssummene økes.

Dette gjelder blant annet ved tap av reisegods, forsinket bagasje og sykkeltyveri.

–  Blir sykkelen din stjålet, dekker reiseforsikringen tapet med inntil kr 10 000. Det er en dobling i erstatningen fra tidligere. Har du super-reiseforsikring for en familie, vil du få dekket tap av reisegods for inntil kr 200 000. Det er også en dobling fra tidligere, forklarer Marie Brekke Karlsen, som er avdelingsleder i Vardia, som tilbyr Forsikring for medlemmer.

 

Trygg bestilling av hotell

Når man planlegger en ferie langt frem i tid, kan det være praktisk å kunne kansellere bestillingen uten ekstra gebyr dersom det skulle oppstå endringer i planene. Det kan derfor være lurt å sjekke hvilke vilkår som gjelder på de ulike hotellene.

– Hos Hotell for medlemmer har vi som regel fra 48 timers kanselleringsfrist, sier Johan Sannes i Hotell for medlemmer.

Han understreker også at Hotell for medlemmer betaler for ditt hotellopphold først etter at du har vært der, noe som gir en ekstra sikkerhet dersom det skulle oppstå problemer.

I tillegg til å sjekke bestillingsvilkårene, anbefaler han å undersøke litt om hotellet før man bestiller.

– Det kan ofte være lurt å bestille anbefalte hoteller eller hoteller som har fått god omtale av andre reisende i for eksempel TripAdvisor, sier Sannes.         

                                            

Bruk dine medlemsfordeler før du bestiller reisen:

Forsikring for medlemmer:

Med Forsikring for medlemmer får du helårs reiseforsikring for hele familien til svært gode priser og uten egenandel.

Les mer og bestill på forsikringformedlemmer.no eller ring 03 712.

Kredittkort for medlemmer:

Kredittkort for medlemmer gir deg tilgang til Nettbonus, hvor du kan få bonus hos flere kjente hotell- og reiseselskaper, som for eksempel Apollo, Expedia og Hotels.com.

Følg med på Bonuskalenderen! Hver måned velges en leverandør, enten fysisk eller på nett, hvor du får 5 % ekstra bonus.

Les mer og bestill reisen din på kredittkortformedlemmer.no

Effektiv rente er 25,37 % (basert på et eksempel på kr 15 000 nedbetalt over 12 måneder. Kostnad: kr 1 466. Samlet kredittbeløp er kr 16 465,81).

 

Hotell for medlemmer

Som medlem i Ringbo får du tilgang til over 140 000 hoteller over hele verden til medlemspriser. Hotellene er ca. 20 prosent rimeligere enn hos de største bookingsidene på nett.

Bestill på hotellformedlemmer.no


| | Tips en venn: Epost